Verdwaald op je levensweg

dreams-not-your-life-881079_1280

Ontdek jezelf

Ervaring
Nu ik zelf de leeftijd van 48 jaar hebt bereikt, valt het me steeds vaker op dat jongere vrouwen rond de 20 / 30 jaar de weg kwijtraken. Het is alsof zij, gepantserd door hun eerste zelfvertrouwen en groeiend ego, gaandeweg deze laag beetje bij beetje kwijtraken. Iets slapends begint zich op die leeftijd te roeren. Het vraag om aandacht, erkenning en liefde.

Ikzelf heb het bij mijn eigen moeder gezien; later ontdekte ik deze beroering ook in mezelf. Toen ik 30 was, voelde ik midden in New Delhi dat ik tot nu een toe een fake bestaan leidde. Ik was mezelf totaal kwijt geraakt! Terug in Nederland, besloot ik binnen zes weken tot mijn echtscheiding.

Ratrace

Ik hoor nu veel jonge vrouwe die over enige mate van bewustzijn beschikken, vaak vragen: “Kun je mij helpen mijn pad te hervinden?” Degenen die blijvend verdwalen, wellicht ook misleid door hun narcistisch zelfbeeld, struikelen steeds opnieuw over zichzelf totdat rond hun middelbare leeftijd de rekening betaald moeten worden: een mogelijke depressie. Dit heeft mijns inziens ook te maken met de druk om als jonge vrouw succesvol te willen zijn. Het leven moet een waar kunstwerk zijn en blijven; de lat ligt daardoor heel hoog voor twintigers en dertigers. Op enigerlei wijze ‘verdwalen’ helpt hen tijdelijk aan deze ratrace te ontsnappen.

Tips om weer bij jezelf te komen

Stap 1: Ik ben! Ontdekking van jezelf.
Stap 2: Ik voel! Neem jouw eigen persoonlijke ruimte in.
Stap 3: Ik denk! Herken je terugkerende denkpatronen en leer ze doorbreken.
Stap 4: Ik wil! Ontdek wat je innerlijke drijfveren zijn
Stap: Het is! De synthese van alle bovenstaande stappen.

Lees ook de workshop: “Van droom(prins)beeld tot ruw ontwaken!”

Deze pagina delen

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn
Dit bericht is geplaats in Blog, Vrouwen en hun idealen and tagged , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.