“Hoe mijn danspassie mijn performance op het werk heeft versterkt.”

De twee verschillende werelden en culturen van Sadhna Meijer-Gopalrai.

“De één gaat tennissen en ik doe aan Indiase klassieke dans!”  zei ik ooit in een interview.

Mijn kantoorbaan bij Amgen Europe, een toonaangevend Amerikaans bedrijf, heb ik duidelijk ervaren als structuur gevend in mijn internationale carrière. Mijn danspassie drapeerde ik als het ware om deze baan heen.

Ik heb gemerkt dat het belangrijk is om je naast je dagelijkse werk, wat je wellicht prima bevalt, ook een persoonlijke passie te hebben. Niet te verwarren met het woord ‘hobby’, dat heeft een andere waarde. Een passie herken je onder andere aan bezieling, enthousiaste uitstraling, diepe innerlijke verankering en levenswijze. De energie die je daaruit haalt, draag je bij je en deze voedt jouw drive om resultaten te behalen. Dit is in ieder geval mijn persoonlijke beleving. 

Bovendien maakt een passie je zichtbaarder als uniek persoon naar de mensen om je heen. Voor je familie, vrienden maar zeker ook voor je collega’s, inclusief je manager.

Toen ik in januari 2007 in dans afstudeerde, heeft mijn manager (Executive Director IS International) dat heel treffend beschreven in een persoonlijke brief die onderdeel uitmaakte van mijn afstudeercurriculum.

“Het is meer dan fascinerend geweest om een ander deel van Sadhna’s leven te ontdekken. In haar dagelijkse werkomgeving, ken ik Sadhna als mijn Executive Assistant. Ik kan me voorstellen dat ze vergelijkbare competenties nodig heeft om succesvol te kunnen zijn in zowel haar dans als professionele carrière. Kenmerkende eigenschappen die in mijn gedachten opkomen:

  • De wil en vastberadenheid om een complexe traditionele dans aan te leren en uit te voeren.
  • De vaardigheid om een meerdaags event te organiseren voor een groot publiek in het buitenland.
  • De innerlijke balans om jezelf te blijven, zowel in een snel opererende organisatie als op het podium.
  • Het spirituele deel van de geest om een afstudeerrepertoire op te voeren voor vrienden, familie, leerlingen en collega’s.

Dit maakt dat de twee verschillende carrières van Sadhna misschien helemaal niet zo verschillend zijn als dat ze mogen lijken op het eerste gezicht. Het is een bewonderswaardige prestatie dat Sadhna dit zo kan combineren.”

Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan het interview in het blad Vision via mijn LinkedIn profiel. En mocht je herkenning hebben bij een vergelijkbare passie in combinatie met je professionele carrière, dan is je reactie van harte welkom!

Deze pagina delen

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn
Dit bericht is geplaats in Bharata Natyam, Blog and tagged , , , , , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.